Drets dels animals

Per què drets dels animals?

Gairebé tots nosaltres hem crescut el consum de carn, l’ús de cuir, i anant a circs i zoològics. Molts de nosaltres vam comprar les nostres estimades “mascotes” en botigues d’animals, tenia conillets d’índies, i es va mantenir belles aus en gàbies. Nosaltres fem servir la llana i la seda, vam menjar hamburgueses de McDonald, i vam pescar. Mai considerem l’impacte d’aquestes accions en els animals involucrats. Per la raó que sigui, que ara està fent la pregunta: Per què els animals tenen drets?

En el seu llibre d’Alliberament Animal , Peter Singer afirma que el principi bàsic de la igualtat no requereix tractament igual o idèntica;que requereix la mateixa consideració. Aquesta és una distinció important quan es parla de drets dels animals. La gent sol preguntar si els animals han de tenir drets, i simplement, la resposta és “Sí!” Els animals sens dubte mereixen viure les seves vides lliures de sofriment i l’explotació. Jeremy Bentham, el fundador de l’escola utilitària reforma de la filosofia moral, va afirmar que l’hora de decidir sobre els drets d’un ésser, “La pregunta no és” ¿poden raonar? ni ‘¿poden parlar?’ sinó ‘¿poden patir? “” En aquest passatge, Bentham apunta a la capacitat de sofriment com la característica fonamental que dóna un ésser el dret a la mateixa consideració. La capacitat de patiment no és només una altra de les característiques com la capacitat per al llenguatge o les matemàtiques superiors. Tots els animals tenen la capacitat de patir de la mateixa manera i en el mateix grau que ho fan els humans. Se senten dolor, el plaer, la por, la frustració, la soledat i l’amor maternal. Cada vegada que pensar en fer alguna cosa que pogués interferir amb les seves necessitats, estem moralment obligats a tenir-les en compte.

Els partidaris dels drets dels animals creuen que els animals tenen un valor de-un valor inherent completament separada de la seva utilitat per a l’ésser humà. Creiem que cada criatura amb una voluntat de viure té dret a viure lliure de dolor i sofriment. Drets dels animals no és només una filosofia: és un moviment social que desafia punt de vista tradicional de la societat que hi ha tots els animals no humans exclusivament per a ús humà. Com a fundador de PETA, Ingrid Newkirk ha dit, “Quan es tracta de dolor, l’amor, l’alegria, la solitud i la por, un rat és un porc és un gos és un nen.Cadascun valora la seva vida i lluita contra el ganivet. ” Vegeu un vídeo amb Ingrid Newkirk de la Conferència Nacional dels Animals 2015 aquí.

Només els prejudicis ens permet negar als altres els drets que esperem tenir per a nosaltres mateixos. Ja sigui que es basa en la raça, el gènere, l’orientació sexual, o l’espècie, el prejudici és moralment inacceptable. Si no es menja un gos, per què menjar un porc? Els gossos i els porcs tenen la mateixa capacitat de sentir dolor, però és el prejudici basat en les espècies que ens permet pensar en un animal com un company i l’altre com el sopar.

Anuncios

Autor: vferrancat

Vegano desde 2006 y muy activista por los derechos de los animales ♥ BUSCO NOVIA TAMBIEN VEGANA ♥

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s